8 Destinationer för matälskare

1. Osaka, Japan

1. Osaka Japan

Japan har alltid varit en ständig källa till allmän fascination och en stor destination för matälskare. Med den senaste trenden i sunda kostvanor och den ökande populariteten av sushi, är det inte konstigt att besöka marknader och restauranger i Osaka är ett av de bästa mat turer att komma ihåg. Osaka har några av de bästa restaurangerna i Japan. Tänk på att prova Takoyaki (runda bläckfisk fritters) och kushikatsu (friterad kebab).

2. Barcelona

2.Barcelona Spain

Sedan El Bulli’s stora rubriker som världens bästa restaurang, har Barcelona varit mycket högt på en lista för turer för matälskare. De flesta turer inkluderar ett besök på den populära marknaden Boqueria som finns omkring 2/3 av vägen upp till Las Ramblas. Även turer för matälskare i Barcelona erbjuder en rundtur av de bästa tapasbarerna och ställen att äta utanför allfartsvägarna, och besök till haute cuisine anläggningar.

 

3. Singapore

3.Singapore

Alla dessa Hawker centran är en spännande upplevelse och de måste vara på varje lista med turer för matälskare. Hawker centra är fyllda med oberoende matstånd som säljer läckra och billiga rätter. Överallt är luften är tjock med dofter av exotiska kryddor och delikatesser från hela Indien och Sydostasien. Se till att prova Laksha, en kokosnöt baserad curry soppa med tjocka risnudlar. Den förtjusande Makansutra Food Safari är en livsmedelsturné som erbjuds, som tar dig med på en stig runt de bästa matstånd i Singapore.

 

4. Kapstaden, Sydafrika

4. Cape Town South Africa

En huvudgata som ligger i City Bowl delen av Kapstaden, är Long Street kantas av olika etniska restauranger och vissa stora barer. Restauranger inkluderar indiska restauranger som Masala Dosa och afrikanska restauranger som Zula. Ta mat i Cape Tour och utforska historien om Cape Malay, gå en promenad runt Bo Kaap distriktet och njuta av en traditionell Cape Malay måltid i det lokala hemmet. Ett annat hett turistmål för matälskare är den pittoreska kuststaden Camps Bay. Med några lyxiga restauranger och hotell, är detta definitivt en mattor du inte får missa.

 

5. Brussel, Belgien

5.Brussels Belgium

Det finns mycket mer till belgisk mat än bara öl, moules et frites och choklad, och Bryssel är en fantastisk plats att utforska det, med mindre beroende av haute cuisine restauranger. Den mesta maten i Bryssel har en stark touch av franska inflytandet, så se till att prova så många rätter som du kan! Om du är en öl älskare finns det några utmärkta turer dig. Det är en av de bästa sätten att lära öl och mat matchning.

 

6. Buenos Aires, Argentina

6.Buenos-Aires Argentina

Argentina är känt för sitt kött, och för personer som åtnjuter en välsmakande stek så finns det definitivt ingenstans bättre än Buenos Aires. Den argentinska huvudstaden bör absolut åberopa sitt grillade nötkött som sin nationalrätt. Även om det finns några turer för matälskare, är Parrilla Tour säkert för riktiga stekälskare. Men om du är ute efter en mer varierad tur kommer Buenos Aires Första Culinary Walking Tour utan tvekan vara för dig.

 

7. Edinburgh, Skottland

7.Edinburgh Scotland

När man nämner Skottland med mat,så är det haggis och havregrynsgröt  som man oftast kommer att tänka på. Men under de senaste åren har denna underbara, historiska land ändrat sin kulinariska tänkande och är nu snabba på att bli ett mecka för besökare, både för sina kulinariska och historia läckerheter. Edinburgh är verkligen en av de fantastiska destinationer för matälskare! Olika företag i Edinburgh erbjuder foodie turer, så att du kan njuta av stadens sevärdheter och några av de bästa restaurangerna i Storbritannien.

 

8. San Francisco, USA

8.San Francisco USA

San Francisco är en av de bästa städer för att äta i USA, särskilt när det gäller fisk och skaldjur som kommer direkt från Fishermans Wharf, dess främsta turistmål. Förutom fisk och skaldjur, det finns ett brett utbud av kulinariska specialiteter. Från Chinatown matställen till italienska restauranger, det finns många bra ställen att prova något nytt och gott. Olika företag erbjuder teman foodie turer där besök i Chinatown, till exempel, kommer att ge dig de bästa Chinatowns kulinariska läckerheter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s