Elva saker flygvärdinnorna säger om dig i hemlighet

11 saker som du inte visste om flygvärdinnor

11 saker som du inte visste om flygvärdinnor

 

Han har grundat flygsökningssajten airfarewatchdog.com. Nu avslöjar resejournalisten George Hobica vad hennes vänner i flygbranschen säger om dig och andra resenärer när du inte hör på.

 

1. Koffeinfritt kaffe

Du vet kaffet som beställde? Det är egentligen koffeinfritt även om du frågade efter vanligt kaffe. Vi vill hellre se att du sitter tillbakalutad, avslappnad och sover så att du inte stör oss lika mycket. Vårt flygbolag skickade ut ett memo där de frågade varför lagret av koffeinfritt kaffe gick åt så fort, samtidigt som de noterar att det koffeinfria kaffet kostar mer.

2. Glömmer låsa dörrar

Ibland glömmer vi att låsa dörrarna ordentligt vilket medför att rutschkanorna som ska fällas ut automatiskt vid en nödsituation inte gör det. Det kan vi få sparken för.

3. Inte betalt förrän planet lyfter

Vårt flygbolag brukade ge oss lön från det klockslag vi kom till flygplatsen. Det var länge sedan. Nya reglerna gjorde att vi började få lön när flygplansdörrarna stängdes. Sedan ändrades de igen så att arbetstiden började ticka först när bromsen på flygplanet lossades. Nu får vi betalt först när hjulen lämnar marken, vilket betyder att det vid förseningar kan gå timmar mellan det att vi kommer till jobbet tills vi börjar få betalt. Så när vi hälsar dig välkommen ombord gör vi det helt gratis. Inte så konstigt att våra leenden ibland är rätt falska.

4. Försenar avgångar med flit

Om en flygning är försenad kan vårt flygbolag tvingas betala övertidsersättning. Om flyget ändå är försenat, har vi blivit kända för att utöka förseningen ytterligare för att vara säkra på att övertiden slår in. I vårt fall handlar det om dubbla timersättningen. Vi kan hitta någon liten defekt på flygplanet eller hitta på någon annan ursäkt som kan kompensera för den ersättning vi går miste om vid starten.

5. Går att uppgradera till Business Class i efterhand

Ja, vi kan uppgradera från ecenomy till business class efter att planets dörrar har stängt. Nej, vi gör det inte särskilt ofta, delvis för att vi på vissa flygbolag måste skriva en rapport där vi förklarar varför vi gjorde det, delvis för att det måste finnas en måltid för dig. Vem uppgraderar vi? Inte en slusk som är klädd i en smutsig tank top (slags linne). Det hjälper om du är extremt trevlig, välklädd, gravid, väldigt lång, ser bra ut eller att en av dina vänner har just alla de egenskaperna.

6. Ta inte med dator eller tidningar in på toaletten

Snälla, ta inte med dig din dator eller tidning in på toaletten. Det är äckligt och betyder att du tänker ockupera toaletten längre än du borde.

7. Vart är vi någonstans?

Snälla, fråga mig inte vad vi flyger över just nu. Jag vet lika lite om det som du gör. Jag flyger inte planet.

8. Fråga inte om utbudet!

När jag frågar dig vad du vill ha att dricka och du frågar mig ”Ja, vad har du?” Då vill jag svara ”Inte mycket tid”. Men du skulle inte gilla det.

9. Väntar på att du ska somna

Under nattflygningar väntar vi ofta så länge som möjligt med att servera måltider i hopp om att du ska hinna somna så att vi får mindre att göra.

10. Gillar inte barn

Vi tycker verkligen inte om barn. Inga barn. Varför tror du annars vi valt en karriär där vi tillbringar halva livet hemifrån?

11. Vart ska jag trycka in min väska?

Snälla, fråga mig inte var du tycker att du kan trycka in din väska. Jag har väntat tolv år på att berätta var jag tycker att du kan trycka upp den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s