Facebook ska använda drönare och laser för att stråla ut internet till världen

Facebook Drona

 

Facebook planerar att använda drönare, satelliter och laser för att leverera Internet till världen.

Efter att ha tillkännagivit på Internet.org förra året, ett initiativ för att förbättra tillgången till Internet över hela världen, Mark Zuckerberg presenterade Connectivity Lab, ett nytt team av forskare som har arbetat med det ambitiösa projektet. Han sade att Connectivity Lab skulle utveckla ”nya plattformar för uppkoppling på marken, i luften och i omloppsbana”, enligt ett inlägg på Internet.org på torsdagen.

 

”Anslutning av hela världen kräver att uppfinna ny teknik,”  skrev Zuckerberg i ett Facebook-inlägg meddelar Connectivity Lab.

 

Facebook anlitade forskare från organisationer som NASA , National Optical Astronomy Observatory och Ascenta , ett brittiskt företag som utvecklat en soldriven drönare . Dessa forskare kommer att utveckla solcellsdrivna drönare som kan ge Internet-anslutning från höga höjder i förortsområden . För lågdensitets-områden , kommer de att försöka utveckla satelliter som kan ” stråla internet till marken , ” enligt meddelandet .

Tidigare denna månad , indikerade rykten att Facebook var intresserad av att köpa drone -maker Titan , men det är oklart om företaget är en del av den nya planen .

Facebook delade inte många detaljer om dessa nya insatser , men Zuckerberg sade att Internet.org redan har hjälpt ansluta 3 miljoner nya människor till Internet i Filippinerna och Paraguay , en fördubbling av antalet personer som använder mobildata .

Google har arbetat med liknande projekt . I november 2013 meddelade sökjätten Project Link , ett nytt initiativ för att få fibernät till utvecklingsländerna . Några månader tidigare , lanserade Google en mer galen klingande idé : ta Internet till avlägset område genom varmluftsballonger . Initiativet var kodnamnet Project Loon .

 

 

Källa: Internet.org & Mashable.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s