20 fredligaste länderna i världen

20 mest fredligaste länderna i världen

20 mest fredligaste länderna i världen

 

Vet du vilka som är de mest fredliga länderna i världen? Sedan 2007 har varje år,Global Peace Index utfärdats av IEP (Institutet för ekonomi och fred) och är ett mått på nationer och regionernas fredlighet utifrån externa och interna mått. Även om det verkar som att världen håller på att bli mer grym, enligt Global Peace Index finns det de 20 mest fredliga länderna i världen.

20. Mauritius

20.Mauritius

 

Enligt GPI Report 2013, är Mauritius ett av de mest fredliga nationerna på jorden, och det var också rankat som det mest fredliga land i Afrika. Det starka poäng av detta ö land i GPI belyser den relativa stabiliteten i regionen och därmed ytterligare främjar det som en pålitlig plattform för förmögenhetsförvaltning tjänster och egendom planering.

 

Läs mer om Mauritius på Wikipedia

 

19. Qatar

19.Quatar

Enligt Global Peace Index, är Qatar det mest fredliga land i Mellanöstern och en av de mest fredliga länderna i världen. Våldsamma incidenter är mycket sällsynt i detta land och brottsligheten är relativt låg jämfört med andra industriländer. Qatar är ett av de mest flexibla och liberala länder i Mellanöstern där kvinnor har många rättigheter, bland annat arbets-, kör-och rösträtt. Landet genomgår förvandlingar under National Vision 2030 för att uppnå en diversifierad, hållbar och avancerad ekonomi.

Läs mer om Qatar på Wikipedia

18. Portugal

18.Portugal

Du kanske blir förvånad över att veta att Portugal är ett av de mest fredliga länderna i världen, men det är sant. Landet har varit medlem i EU i ungefär 26 år och det är en del av det europeiska monetära systemet och använda den gemensamma europeiska valutan. Portugal är världens 43: e största ekonomi enligt Världsbanken och den har en av de högsta BNP-tillväxent bland OECD-länderna. Landet har låg brottslighet, bra levnadsstandard och en stabil regering. Plus, fascinerande sandstränder, gyllene slätter och imponerande berg, ett tusenårigt arv och pulserande städer gör Portugal en av de bästa platserna att bo i.

Läs mer om Portugal på Wikipedia

17. Australien

17.Australia

Australien är ett vackert och fredliga land som erbjuder kulturell mångfald, fantastiska stränder, massor av hisnande vacker natur, underbara djur och vänliga människor med en fantastisk känsla för humor. Trots att Australien är ett stort land, ungefär samma storlek som USA, så har den en liten befolkning på cirka 20 miljoner, så det finns en hel del obebodd plats värd att besöka. Australien har låg brottslighet, stabilt politiskt system, hög standard på sjukvård och väl underhållna vägar, vilket gör det till en säker och relativt lätt land att leva i, eller bara för att utforska.

Läs mer om Australien på Wikipedia

16. Bhutan

16.Bhutan

Enligt 2013 Global Peace Index (GPI), är Bhutan också bland de 20 mest fredliga länder på jorden. Poängen är, Bhutan har varit oförändrad i internationella och inhemska konflikter under de senaste 6 åren med en GPI poäng av 1,6 av 5, där 1 är riktigt lågt. I rapporten används 22 indikatorer för att mäta intern fred, inklusive antalet poliser per 100.000 personer, nivåer av upplevd brottslighet, nivå av organiserad brottslighet, och externa fredsindikatorer som inkluderar militära utgifter som andel av bruttonationalprodukten och nukleära och tunga vapen-kapacitet. Jag personligen tycker bhutanesiska folket är fredsälskande och de är väl odlade. Dessutom ståtar Bhutan gott om spektakulära attraktioner för alla.

Läs mer om Bhutan på Wikipedia

15. Österrike

15.Austria

Österrike är ett litet inlands sydcentralt europeiskt land som vinner en plats på listan över de mest fredliga länderna i världen för sin hållning i den internationella politiken. Sedan första världskriget och upplösningen av det österrikisk-ungerska imperiet och andra världskriget, har Österrike varit innehåll för omfamna ett liv i lugn och ro. Många hävdar att Österrike är ett bra land att leva i och jag håller personligen med dem. När allt, med dess världsberömda orter i de hisnande alperna, och magnifika kulturella centra som Wien, tror jag inte det är förvånande att se Österrike på denna lista.

Läs mer om Österrike på Wikipedia

14. Kanada

14.Canada

Att ha en av de bästa levnadsstandarden i världen, är Kanada också en av de mest fredliga länder på jorden. Den har en befolkning på cirka 33 miljoner människor, men det är det näst största landet i världen efter område. Med rena och säkra städer, spektakulära landskap och extremt vänliga människor, är Kanada en underbar och fredliga land att leva i. Det enda som säger emot fredspoängen av Kanada är att den har en jämförelsevis hög militär kapacitet, även om den för tillfället inte är inblandad i någon konflikt.

Läs mer om Kanada på Wikipedia

13. Nya Zeeland

13.New-Zealand

Varje år sedan 2007, så har Institutet för ekonomi och fred rankat Nya Zeeland som en av de mest fredliga länderna i världen. Med en liten andel av befolkningen i fängelse, begränsad militär kapacitet, starka relationer med Australien och jordnära gästvänlighet, är Nya Zeeland ett underbart land att leva i. Det är ett land med vacker natur, varierande landskap och excentriska infödingar. Besökare från hela världen kommer till Nya Zeeland för att uppleva karga landskap, hisnande alpina glaciärer, fantastiska stränder och fantastiska geotermisk och vulkanisk aktivitet. Landet är också känt för sina fina viner och det finns ett stort antal druvsorter planterade i hela Nya Zeeland. Så om du är en stor vin älskare, bör du definitivt besöka Nya Zeeland åtminstone en gång i livet.

Läs mer om Nya Zeeland på Wikipedia

12. Finland

12.Finland

Finland anses vara en av de mest fredliga och beboelig länder, som inte är känd för sin stridslystna natur. Finland är fortfarande ett land som omfattar obligatorisk civil och militär tjänst för ungdomar, och landets enda deltagande i striderna har varit som en del av FN: s gemensamma fredsbevarande styrkor. När man talar om Finland, vill jag säga om dess utbildning. Finland ställer utbildningen i centrum för bokstavligt talat allt. Finlands utbildningssystem är rankad femte bästa i världen.

Läs mer om Finland på Wikipedia

11. Irland

11.Ireland

Med sina rika historiska platser, fantastiska gröna ängar och vänliga människor, är det inte förvånande att Irland är ett av de mest fredliga länder på jorden! Däremot har landet något förhöjda halter av organiserad interna konflikter mellan protestanter och katoliker. Trots detta faktum, är Irland ett övergripande fantastiskt land med en mängd skäl för turism! Dess rika litterära historia, slotts-toppade kullar, spektakulära kust och legendariska gästfrihet gör Irland en underbar plats att besöka när som helst på året.

Läs mer om Irland på Wikipedia

10. Japan

10.Japan

En av de mest förtrollande länder kulturellt, har Japan världens tredje största ekonomin i världen. Sedan andra världskriget har Japan varit riktigt lugn, med lite interna konflikter och låg kriminalitet. Dessutom upprätthåller landet hjärtliga relationer med sina grannar. Japan har inte haft en professionell militär sedan slutet av andra världskriget. Landet använder sig av en intern säkerhetsstyrka för att upprätthålla freden.

Läs mer om Japan på Wikipedia

9. Schweiz

9.Switzerland

Enligt IEP, upprätthåller schweizarna en väl fungerande regering och en öppen politisk kultur. Illustrerar kvaliteten på regeringen, Schweiz fick den lägsta poängen för politisk instabilitet. Det är också bland världens mest fredliga länder som har låga nivåer av våldsbrott. Trots att Schweiz är känt för sin neutralitet i regionala, internationella och globala politiska frågor, underhåller det starka diplomatiska förbindelser med olika länder runt om i världen.

Läs mer om Schweiz på Wikipedia

8. Tjeckien

8.Czech-Republic

Ett relativt nytt land, fick Tjeckien dess självständighet från Sovjetblocket under 1989 på grund av sammetsrevolutionen och dess efterföljande split med Slovakien. Efter delningen av Tjeckoslovakien, har Tjeckien till stor del koncentrerad på att bygga en stark kapitalistisk ekonomi och skapa ett stabilt investeringsklimat. Under 2009, Human Development Index (HDI) rankas Tjeckien som ett land av ”Mycket hög mänsklig utveckling.” Känd främst för sin magnifika huvudstaden Prag och hisnande vacker natur, Tjeckien lockar turister från hela världen.

Läs mer om Tjeckien på Wikipedia

7. Belgien

7.Belgium

Enligt Global Peace Index, är Belgien ett av de bästa och mest fridfulla platser att leva i Europa och på jorden. Beläget i hjärtat av Europa, har detta lilla land en speciell plats. Bryssel, huvudstad i Belgien, är hem till den Europeiska unionen och Nato. Belgien har medeltida städer, vackra rådhus, majestätiska slott och fängslande natur. Mord och fängelse är låga i det här landet, även om Belgien upplevde en kris i dess regering under perioden 2008-2011.

Läs mer om Belgien på Wikipedia

6. Island

6.Iceland

Island blev också rankad som en av de mest fredliga länderna i världen, håller sig utanför de viktigaste konflikterna i världen. Island har sällan eller aldrig träffat rubrikerna och trots kollapsen av de isländska bankerna flera år sedan, är landet fortfarande som en fantastisk plats för spektakulära naturliga skönhet. Turister från alla delar av världen kommer till Island för att visa sin enorma glaciärer och rasande vulkaner, samt ett stort antal unika natur-och kulturupplevelser i Reykjavik, Islands huvudstad.

Läs mer om Island på Wikipedia

5. Sverige

5.Sweden

En av de vackraste skandinaviska länderna är Sverige som ligger i norra Europa. Trots att Sverige är ett av de största vapenexportörer i Europa, så har landet en låg nivå av rån (endast 9.000 per år) i förhållande till USA (ca 350.000 per år)! Enligt Global Peace Index, är Sverige en av de mest fredliga länderna i världen, trots det faktum att det är bland världens främsta vapenexportörer. Dessutom har Sverige inte varit i krig och har inte deltagit i några strider på hela 2 århundraden.

Läs mer om Sverige på Wikipedia

4. Slovenien

4.Slovenia

Ett vackert europeiskt land, är Slovenien också bland de mest fredliga länderna i världen. Landet fick  rankning baserat på FN: s fredsbevarande uppdrag, antal poliser och väktare, nivån av upplevd brottslighet i samhället, antalet organiserade interna konflikter, våldsamma protester och antal interna och externa krig. Dessutom, med dess underbara städer som Maribor och Ljubljana vimlar av unika kultur, är Slovenien ett fantastiskt resmål.

 

Läs mer om Slovenien på Wikipedia

 

3. Singapore

3.Singapore

Som en aktiv medlem i det internationella samfundet och, totalt sett, en liten nation kan Singapore aldrig ta dess rätt att existera och säkerhet för givet. Efter att ha uppnå sin självständighet 1965 som en suverän republik, har Singapore alltid koncentrerat sig på att vara en bra granne, genom upprättande av sociala, fredliga, ekonomiska, hjärtliga politiska förbindelser med alla länder.

Landet har arbetat med FN och dess stödorgan på en mängd olika insatser. De deltar också i olika globala, unilaterala och multilaterala organisationer för att främja internationellt samarbete, bland annat WTO (World Trade Organization). Singapore är bland de mest fredliga länderna i världen samt ett av världens rikaste länder. Dess antal av mord och våldsbrott är lägre än de kriminella antalet.

 

Läs mer om Singapore på Wikipedia

 

 

2. Norge

2.Norway

Många människor förväntar sig inte Norge att visas i listan av de mest fredliga länderna i världen. Kanske är det på grund av Anders Behring Breivik, massmördare, som slog ner landets stolthet hårt. Visst, det var en extraordinär händelse, men enligt Global Peace Index Norge är en av världens mest fredliga länder och vänlig och säker plats att leva. Norge är det land som har den högsta nivån av mänsklig utveckling i världen, plus, regeringen i Oslo ställer alltid fred i framkant vid prioriteringarna i landet.

 

Läs mer om Norge på Wikipedia

 

1. Danmark1.Denmark

Danmark toppar listan över de mest fredliga länder på jorden eftersom det är verkligen en trygg plats att leva på. Även när Köpenhamn, Danmarks huvudstad, var under ockupation av nazisterna under andra världskriget, slogs de ändå inte. Poängen är att människor som bor i Danmark föredrar att fokusera på ekonomiska frågor, i stället för att engagera sig i olika väpnade konflikter. Danska människor är mycket vänliga, öppna och hjälpsamma.

 

Läs mer om Danmark på Wikipedia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s