Cryptolocker Virus krypterar dina data tills du betala lösen

Cryptolocker tar över din data och kräver lösensumman.

Cryptolocker tar över din data och kräver lösensumman.

 

Cryptolocker , en särskilt ondskefull form av skadlig kod som visades först i september 2013 , en ”spel – växlare” . Efter att ha kommit in i datorn , kommer det att kryptera alla dina datafiler , från dina Word-dokument till dina foton, videor och PDF-filer . Det kommer då att begära en lösensumma på runt $ 300 eller 0.5 bitcoins för att få dem tillbaka . Det har varit en av de mest kommenterade utvecklingen inom datorsäkerhetskretsari den senaste tiden , och efterapningar dyker upp .

Brottslingar har försökt att göra cryptoviruses av detta slag, arbetat effektivt i årtionden , men först nu har de fått det rätt . Du kan ta några enkla åtgärder för att skydda dig själv , men detta hot kommer att växa globalt för en tid.

Långt ifrån att vara en överraskning , ankomsten av Cryptolocker var lätt att förutse . Jag har lärt ut om cryptoviruses för mer än 10 år i mina föreläsningar , och andra har varit medvetna om hotet i nästan 20 år . Men Cryptolocker är det första exemplet på den teknik som arbetar i stor skala och under en utdragen tidsperiod .

 

Från den ljusaste hjärnorna till ditt skrivbord

Cryptolocker är ett verk av en eller flera brottslingar , som förmodligen kräver tiotals eller hundratals miljoner i lösensummor , men det ursprungliga konceptet var fullt utvecklad i mitten av 1990-talet av Moti Yung , en kryptoforskarevid Columbia University , som nu arbetar för Google , och hans doktorand på den tiden , Adam Young .

Lyckligtvist så är brottslingar inte kända för sin kärlek till akademiska uppsatser så cryptovirus som var ungt gick i stort sett obemärkt förbi utanför den akademiska världen i nästan 20 år .

På något sätt är det är en bra sak . Vi var förskonade från att falla offer för detta bedrägeri för en stund . Men å andra sidan, om vi hade betalat mer uppmärksamhet åt dessa två briljanta forskare i första hand , vi kunde ha bättre förutsättningar att ha stoppat eller åtminstone begränsa skadan. Cryptolocker och liknande ransomware har gjort och kommer utan tvekan att synas mer och mer i snar framtid.

Fram tills Cryptolocker, hade andra brottslingar förgäves försökt framställa ett virus som kan hålla dina filer som gisslan tills pengar utbyt händer . De var i stort sett isolerade försök av individer och de flesta föll sönder i sömmarna eftersom människorna bakom dem bara hade en mindre kunskap om kryptografi .

 

Säkerhetskopiera allt

Men just nu finns det En mycket enkel, tydlig åtgärd för att ta om du vill undvika att falla i händerna på Cryptolocker. Det är ett mycket sofistikerat verktyg, men det värsta kan undvikas med mycket enkla försiktighetsåtgärder: Du måste regelbundet säkerhetskopiera alla dina data. Du bör göra det försiktigt, med hjälp av offline säkerhetskopior som en extern hardrive som inte lätt kan nås av skadlig kod när den har satts in i ditt system.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s