Microsoft: Vi kommer inte att gå in i våra användares E-postkonton längre

Microsoft Security

 

Bara en vecka efter att nyheten dykt upp att Microsoft i hemlighet bröt sig in i Hotmail e-postkonto på en av sina användare, så uppdaterar företaget nu sin säkerhetspolicy.

Microsoft uppgav att de kommer nu att kontakta polisen om de behöver tillgång till en användares e-postkonto för säkerhetsändamål i stället för i hemlighet att göra det själva, skrev bolaget i ett blogginlägg på fredagen.

 

2012 gick Microsoft in i  en bloggares privata Hotmail-konto för att avgöra om en före detta anställd hade stulit affärshemligheter. Nyheten om incidenten antände ett ramaskri över integritetskonsekvenser.

”Under den senaste veckan har vi haft möjlighet att fundera vidare på denna fråga, och som ett resultat av samtal vi har haft internt och med intresseorganisationer och andra experter, har vi beslutat att ta ytterligare ett steg och göra en viktig förändring för våra sekretessmetoder ”skrev Microsofts chef Brad Smith i inlägget.

 

”Med omedelbar verkan, om vi får information som indikerar att någon använder våra tjänster för att trafikera i stulna intellektuella eller fysisk egendomar från Microsoft, kommer vi inte inspektera kundens privat innehåll själva,” sade han. ”I stället kommer vi att hänvisa ärendet till polisen om det krävs ytterligare åtgärder.”

Microsoft kommer att uppdatera den här förändringen till sina användarvillkor under de kommande månaderna, så att det är ”klart för konsumenter och bindande för Microsoft.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s