Turkiet förbjuder YouTube

turkeyyoutube-ban

 

Turkiet blockerar Youtube efter ett läckt samtal som publicerats på den populära videosajten – där regeringen och armén diskuterar att gå in militärt i Syrien.
Premiärminister Recep Tayyip Erdogan har tagit ännu ett steg mot att kringskära turkarnas tillgång till internet, rapporterar Reuters.
Beslutet på torsdagen om att sätta upp Youtube på förbudslistan fattades efter att en anonym användare publicerat ett minst sagt känsligt samtal på sajten. I samtalet diskuterar flera högt uppsatta personer i den turkiska regeringen och armén en möjlig militäroperation mot rebeller i norra Syrien för att säkra Suleyman Shahs grav – fader till Osmanska rikets grundare Osman I.
Förbjöd först Twitter.
Graven är sedan 1921 turkiskt territorium och vaktas av ett 20-tal turkiska elitsoldater. Turkiet hotade för två veckor sedan att hämnas för en attack mot den i samband med interna rebellstrider i området.
Utrikesdepartementet sade att de ansvariga för inspelningen skulle få högsta möjliga straff. Det läckta samtalet följer i spåren av ett flertal hemliga inspelningar med Erdogan som publicerats i sociala medier under de senaste veckorna.
Erdogan förbjöd i förra veckan den sociala mediesajten Twitter, men regeringen har därefter lovat att häva förbudet efter att en domstol kommit fram till att beslutet var olagligt.

 

Källa: Aftonbladet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s